torsdag, november 20, 2008

klockan är halv ett

på morgonen och jag tänker tillbaka på vad som hände idag eller rättare sagt igår. Hade en riktigt rolig och grym kväll med ssu-sigtuna. Som jag sagt tidigare har vi blivit ett stort gäng nu och idag kom ca 10 st medlemmar, vi skulle ha varit 15 om inte fem personer fick sista minuten problem. Vi diskuterade olika politiska frågor- allt från demokrati till skolfrågor och det var hur kul som helst att höra olika åsikter om dessa frågor. Tyvärr är det så att få SSU kommuner pratar politik och hur man kan utforma politik utifrån en ungdomsperspektiv Problemet ligger i att man har en föreställning om att det är svårt att prata politik- hur gör man och hur får man en grupp människor att diskutera olika frågor- det gäller inte bara att få människor att våga uttrycka sina åsikter utan att få dem att vara på samma nivå- detta är jätte svårt speciellt för en som ska försöka leda dem- debatten får ju inte spåra ut och bli allt för tråkig. Det är svåra frågor som man måste hantera för att lyckas få en bra debatt men det jag menar är att man måste ändå våga prata politik. Man må kanske misslyckas första gången men det är så man lär sig, man måste våga testa för att komma fram till det man vill.

Tyvärr är det ett faktum (som jag nämnde tidigare) att få kommuner pratar politik och detta ser jag som ett stort problem, inte bara för SSU men för hela ungdomsgenerationen. Det är vi som ska ta över framtidens samhälle. Misslyckas vi ta fram gemensamma visioner och mål kommer vårt samhälle att drunkna i passivitet.

SSU, sägs det, ska vara den radikala kraften inom socialdemokratin men detta börjar långsamt att bli osant. Om vi inte vågar diskutera politik med våra medlemmar så kommer vi att förlorar våra visioner och mål, det räcker inte att prata politik under dåk:ar eller förbundskongresser utan det måste också ske underifrån. Förlorar vi våra visioner, förlorar vi också själva anledningen till existera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inspirerande K. Kanske dags att ta till hårdare tag, ta över alla SSU distrikt! Revolution.
Best regards, din syrra

Daniel Mathisen sa...

Intressant inlägg. Håller absolut med om att vi behöver hitta nya former för att aktivera och vitalisera det politiska samtalet. Grymt jobbat med Sigtuna förresten.