fredag, juli 14, 2006

Israel!?

Israels senaste krig mot Palestina började inte när den israeliska soldaten korpral Gilad Shali kidnappades av militanta aktivister, utan när Hamas regeringen svors in.

Kidnappningen blev en inbjudan till Israel som de länge velat ha. Allt sedan Hamas blivit valt till regeringsmakten har Israel protesterat för att Hamas ses som en terror grupp av världen.
Fångartagandet av Gilad Shalit var det perfekta motivet för att neutralisera Hamas regeringen medan man officiellt påstår att man letar efter soldaten.
Detta kan man se när Israel griper dussintals Hamas ministrar samt parlamentsledamöter och beskjuter inrikes ministeriet, men det mest förbluffande är att insåg att israel redan hade planerat dessa attacker mot Gaza.

Visst måste man ta hänsyn att Hamas är en terror grupp och ett hot mot staten israel och t.o.m andra väststater men är detta verkligen sättet att neutralisera dom?

Om Israel verkligen menade att orsaken var att befria soldaten så skulle väl metoden Våld mot våld inte ha varit den första, visst har Israel varnat Palestina men när den palestinska presidenten försökte handla situationen annorluna genom att mana till eldupphör den 8 juli så fortsätter israelerna. Men då var det nog försent endå..

Mitt i all detta så undrar man var Gilad Shalit familj är och varför de inte har uttalat sig till världsmedierna. Är dom verkligen nöjda med att flera tusen människor lider för deras son. Självklart ska dom få tillbacka sonen men är verkligen all lidande vägen att ta!?
jag vet om jag vore Gilad Shalit skulle jag må riktig illa när de oskyldiga civilbefolkningen lider för min skull.
Befria Gilad Shalit och de andra soldaterna!!! och ta slut med all lidande som har redan förorsakat för vem vet vad mer som kan hända

Nu har kriget eskalerad till en högre nivå när Hizbollah-milisen dödade åtta Israeliska soldater och kidnappade två andra. Broar och vägar har förstörds och flygplatsen har bombats. Igår kväll så anfölls Beirut av israeliska krigsfartyg.

Vi ska vi fördöma Hizabollah och Hamas för deras helt otillåtna, oacceptabla, oansvariga och regelbundna raketattacker mot Israel.
Men som Jacques Chirac sa:
"Man kan fråga sig om det finns en önskan att förstöra Libanon, dess infrastruktur, vägar, kommunikationer, energi, flygplatser. Och av vilken anledning? Ärligt talat tycker jag, liksom alla européer, att reaktionerna är totalt oproportionerliga"

Vägen till fred är genom samtal inte genom våld...

Inga kommentarer: