söndag, oktober 01, 2006

Hur kan man förvandla något bra till något dåligt?!?

Aliansen fortsätter att förvåna oss medborgare, idag har dom kommit ut med att de tänker rösta Ja till trängselskatt men med några få ändringar.
Trängselskatt!, bra tänkte jag men vad betyder egentligen dessa ändringar?
inann jag kommer till det tänkte jag säga att det är väldigt konstigt att det borgliga ledningen helt ingnorerar de borliga kärnväljarna som bor i kranskommunerna, man kan fråga sig om dessa människor känner igen sig av det nya (populistiska) borgliga fyrklövret

Åter till ändringarna, trängselskatten ska vara temporär alltså efter en vis tidsperiod kommer dom att ta bort den och ersätts med ett lokalt eller regionalt skatt som de närligande kommunerna kommer att få rösta om.
Pengarna från trängselskatten kommer ej gå till kollektivtrafiken utan kommer att gå till att finasera en kringfartsled runt Stockholm, detta kommer även att finanseras genom att slopa bygget med det underjordiska citybanan, deras alternativ till citybanan är att bygga ut de ytliga spåren men som ej skulle räkna in riddarholmen.

Jag fattar inte hur de borliga kan förvandla något så bra till något komplex och konstigt. Skulle ett kringfartsled vara en miljövänligare alternativ? Är det bra att kollektivtrafiken ej ska finanseras?. Då undrar jag vad vi kollektiv-åkare ska göra när det blir fullt överallt?!?
..ta bilen?

10 kommentarer:

Mats sa...

Trängselskatter är alltid ett steg i rätt riktning. Att borgarnas förslag är sämre än vänsterns var väl inte särskilt överraskande?

Cesar sa...

men komihåg att det är bara temporärt men visst de kunde ha varit värre om dom hade sagt nej

Mats sa...

Om borgarna fortsätter vara populistiska så kommer de behålla trängselskatterna längre än de tror. Jag tror att fler kommer bli positiva till avgifterna nu när deras partier är "för" och till sist lär inte borgarna våga ta bort dem.

Anonym sa...

hehhe jag är inte lika säker att dom som är mot kommer att bli lika positiva som vi är.. jag hade iallf rätt att kärnväljarna inte skulle bli så himla glada:P http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=576839&previousRenderType=6

Mats sa...

Kärnväljarna ja, men hur många är de? Tror att en hel del som är emot avgifterna varit det för att det block de röstat på (alliansen) varit emot.

Anonym sa...

Förhoppningvis är folk inte så hilma korkade och följer partins åsikter utan att veta vad motiven är. Men det finns alltid såna personer men dom är inte så många.

Sedan så slänger allianen en miljard kr rakt in i träsket för att de vill slopa citybanan bygget.
Dom har ju varit för det men nu har de säkert märkt att många i de närliggade kommunerna önskar istället en kringfartsled runt Stockholm och självklart bytter dom åsikt.

Helt mysko egentligen för att när man läser börjar i DN Debatten så står det att problemet finns i sthlm och att problemet kommer att öka inom de kommande åren. Så varför slopa citybanan då??

Mats sa...

Populism kallas det.

Anonym sa...

hehhe aaa trodde att jag hade skrivit med det:P

Mats sa...

Det hade du gjort, fast tidigare.

Anonym sa...

hehhe aaa ville förstärka det ännu mer men de funkar bara när man skriver med ordet:P